Woontoren Sydney in Almere opgeleverd met 107 appartementen voor Amvest

TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep leverde vrijdag 23 oktober 107 appartementen op aan investmentmanager en ontwikkelaar van woningen Amvest.

De appartementen zijn verdeeld over de woontoren Sydney, die bestaat uit 22 verdiepingen.

Voor Koopmans Bouwgroep uit Enschede is dit de tweede woontoren die zij hier in het deelplan Kop Zuid van het project Duin heeft afgerond. Duin is een circa 100 ha grote gebiedsontwikkeling aan het IJmeer in de kustzone van Almere Poort. In een nieuw duinlandschap realiseert Amvest circa 3000 woningen, horeca, hotels, winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, wellness en leisure.

Afgelopen maand kregen de kopers van 84 appartementen in woontoren San Francisco eveneens de sleutel van hun nieuwe appartement. Ondertussen bouwt Koopmans verder aan de woontorens Valencia met 58 koopappartementen en Kaapstad waarin 88 sociale huurappartementen komen die worden afgenomen door woningcorporatie De Alliantie.

Onder de gebouwen is inmiddels een parkgarage gerealiseerd met capaciteit voor ruim 850 parkeerplaatsen. De parkeergarage is verder bestemd voor openbaar gebruik voor bezoekers van onder andere de Duinhal waarin circa 8000 m² aan commerciële voorzieningen komt, met onder meer een supermarkt.