Woonbedrijf koopt vijf scholen en een buurthuis in Eindhoven

De gemeente Eindhoven heeft vijf oude schoolgebouwen en een buurthuis verkocht aan woningcorporatie Woonbedrijf.

Woonbedrijf gaat op de locaties sociale huurwoningen realiseren. ‘Met deze verkoop willen we de gebieden een impuls geven. De locaties stonden leeg en hebben nu nog een tijdelijke invulling’, aldus wethouder vastgoed Torunoglu. ‘Ik ben blij dat we in deze Eindhovense buurten betaalbare huurwoningen kunnen realiseren.’

Ingrid de Boer van Woonbedrijf: ‘Deze panden liggen allemaal in buurten van Woonbedrijf. We gaan ze een permanente functie geven voor de buurt. Er komen betaalbare huurwoningen, bestemd voor mensen met een smalle beurs. Dat gaan we niet allemaal zelf  bedenken, we willen daar graag de buurtbewoners bij betrekken.’

Het gaat om de volgende locaties:
– internationale basisschool aan de Humperdincklaan 4 (Blaarthem);
– wijkcentrum/VTA Oes Hoes aan de Koenraadlaan 98 en 100 (Drents Dorp);
– voormalige St. Franciscusschool aan de Kootwijkstraat 33 (Drents Dorp);
– De Laak, voormalige Carolus Borromeusschool en St. Stanislausschool, aan de Tongelresestraat 148-150 (Lakerlopen);
– basisscholen ’t Palet en Past. Van Arsschool (foto) aan de Alard du Hamelstraat 31 en Barrierweg 180 (De Barrier).

De gebouwen aan de Alard du Hamelstraat 31, Barrierweg 180, Kootwijkstraat 33 en een deel van het scholencomplex aan de Tongelresestraat 148–150 zijn karakteristiek voor de wijk. Ze geven identiteit aan de omgeving. Woonbedrijf behoudt de uitstraling van deze panden zoveel mogelijk en gaat deze ombouwen tot sociale huurwoningen en waar mogelijk woningen bijbouwen. Wijkcentrum Oes Hoes en internationale basisschool aan de Humperdincklaan worden gesloopt en maken plaats voor nieuwe woningen.

In een aantal panden zitten tijdelijke gebruikers. De gemeente voert met hen momenteel gesprekken over alternatieve huisvesting.

In december 2016 heeft de gemeenteraad het nieuwe Vastgoedbeleid vastgesteld. Daarin is het vastgesteld dat de gemeente vastgoed gaat verkopen waar de gemeente geen direct herbestemming voor heeft.