Woningproject Hei Wonen in Helmond bereikt hoogste punt

De bouw van 52 betaalbare huurwoningen in de Heistraat en omgeving in Helmond bereikt deze week zijn hoogste punt.

Woningcorporatie Woonbedrijf realiseert een mix van betaalbare eengezinswoningen, appartementen voor starters en seniorenwoningen. De oplevering is voorzien voor voorjaar 2019.

Ondertussen is ook de verhuur gestart. Hei Wonen komt in de binnenstad van Helmond, vlakbij winkels en voorzieningen. De woningen zijn verdeeld over vier delen (Arie Willemshof, Heistraat, Blinkertsestraat en op de hoek met de Toon van de Laarstraat). Er komen 6 appartementen voor starters, 3 bovenwoningen, 3 seniorenwoningen en 40 eengezinswoningen.

Alle woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Daardoor kunnen de energiekosten lager uitvallen. Er is voor elke woning een parkeerplaats op het parkeerterrein.

Dit project is in nauwe samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang tot stand gekomen. Woonbedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Volksbelang waarbij drie projecten van Volksbelang in Helmond zijn overgedragen aan Woonbedrijf: Heistraat, OnsOostende en Paulus Potterlaan. Verder gaat Woonbedrijf op Suytkade 108 huurappartementen realiseren, en hebben we in december 2017 76 appartementen van de waterburcht Amerlingen van Laurentius overgenomen.