Woningen in Havenhof in Eindhoven opgeleverd

De 56 studentenwoningen en 38 stadswoningen in Havenhof in de binnenstad van Eindhoven tussen de Vestdijk en de Havenstraat zijn klaar.

De voormalige bedrijfslocatie is getransformeerd naar een stukje binnenstad met huurwoningen.

Havenhof heeft zonnepanelen en de verwarming en warmwatervoorziening zijn deels elektrisch. De stadswoningen hebben een dakbedekking van sedum, voor een betere isolatie. 

De studentenwoningen staan aan de kant van de Vestdijk. Het gaat om 41 zelfstandige studentenwoningen van 23 tot 26 m² met eigen keuken en badkamer (huurprijs tussen € 516 en € 537 inclusief servicekosten, bereikbaar voor huurtoeslag voor studenten onder de 23 jaar). Verder zijn er drie groepswoningen die ieder uit vijf studentenkamers van 15 m² bestaan (huurprijs € 290 tot € 300 inclusief servicekosten).

De 38 stadswoningen zijn er in verschillende typen. Op de begane grond een gelijkvloerse woning en daarboven een woning die uit twee woonlagen bestaat. De stadswoningen zijn ongeveer 75 tot 90 m² Elke woning beschikt over een parkeerplaats en berging in de garage onder de woningen. De huurprijs voor een stadswoning is ongeveer € 700 tot € 710 euro exclusief parkeerplaats en servicekosten.

De Werkgroep Oude Haven, klankbordgroep van buurtbewoners, heeft meegedacht en meegepraat over de plannen, de woningen, het parkeren, het groen en het beheer. Eén van deze buurtbewoners, Paul Minnaert, heeft ook de naam Havenhof bedacht.

De woningen zijn in opdracht van Woonbedrijf ontwikkeld en zijn gebouwd door Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling. Het ontwerp is gemaakt door Van den Pauwert Architecten.

Laatste nieuws

Evenementen