Woningcorporaties Stek/Vooruitgang en NWS na fusie verder als Stek

Woonstichting Stek/Vooruitgang en de Noordwijkse Woningstichting (NWS) gaan vanaf 15 februari 2020 verder als één woningcorporatie onder de naam Stek.

De Autoriteit woningcorporaties (Aw) en het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) zijn akkoord met de juridische fusie. Met de eerdere samenvoeging van Stek en Vooruitgang (per 1 juli 2019) ontstaat met het aanschuiven van de NWS één lokaal gewortelde woningcorporatie die in de Bollenstreek 11.600 woningen beheert.

‘Onze huurders en woningzoekenden gaan daar zeker van profiteren’, zegt Hans Al, die samen met Willem van Duijn directeur-bestuurder van Stek wordt. De fusie leidt voor de corporaties naar eigen zeggen tot een besparing van 1,3 miljoen euro per jaar. Met de huurdersbelangenorganisaties is een overeenkomst gesloten waarin is vastgelegd hoe de huurders hiervan profiteren, bijvoorbeeld met gematigde huurverhogingen. De fusiecorporatie heeft meer slagkracht om te investeren in nieuwbouw en oplossingen voor sociale problematiek en heeft meer kennis en kunde in huis om in te spelen op de vragen rondom duurzaamheid en ICT.

Tot 1 juli 2020 is er sprake van een overgangsperiode, waarin afdelingen worden samengevoegd en het nieuwe computersysteem wordt ingericht.