Woningbouwplan ‘Karaat’ wint tender voormalige Voedselbanklocatie in Groningen

PC Vastgoedontwikkeling en BPD Ontwikkeling hebben met het plan Karaat de door de gemeente Groningen uitgeschreven tender voor de herontwikkeling van de voormalig Voedselbanklocatie aan de Oosterhamrikkade 119 gewonnen.

Het plan ‘Karaat’ behelst circa 75 appartementen, ongeveer helft koop en helft vrijesectorhuur. Het ontwerp is van VDP Architecten uit Groningen in samenwerking met PC Vastgoedontwikkeling en BPD.  Plan Karaat zorgt door zijn vormgeving voor een nieuwe voorkant aan de Oosterparkbuurt.

Het plan kenmerkt zich door zoveel mogelijk flexibiliteit qua woningtypes binnen het plan, waarbij het uitgangspunt is zowel in de vrije sector huurappartementen als ook koopappartementen aan te bieden. In de plint wordt ruimte geboden voor publieke functies. De realisatie start waarschijnlijk in het 2de kwartaal van 2019 en de oplevering wordt voorzien voor een jaar later.

Het plan ‘Karaat’ wordt gasloos en duurzaam uitgevoerd. Tevens wordt door de aanwezigheid van een binnentuin, groene daken en groene verbindingsstraten ingezet op bufferen van regenwater en fijnstof.