Wilma Wonen ontwikkelt 100 woningen in Hazerswoude Rijndijk

Wilma Wonen heeft de voormalige fabriek van Avery Dennison aan de Rijndijk in Hazerswoude-Rijndijk (Groenendijk) aangekocht.

De fabriek in etiketten en verpakkingsmaterialen - direct gelegen aan de Oude Rijn - maakt plaats voor een nieuwbouwplan van ongeveer 100 duurzame woningen. Een bijbehorende kade aan de Oude Rijn maakt samen met een eigen haventje straks deel uit van het plan. Het plan bestaat uit verschillende soorten woningen, variërend van eengezinswoningen en herenhuizen tot twee-onder-één-kapwoningen. Veel van deze woningen krijgen de mogelijkheid om een bootje of sloep bij de tuin aan te leggen. Wie die mogelijkheid niet heeft, kan straks aanleggen in het haventje.

De gemeente Alphen aan den Rijn maakt dit soort woningbouw mogelijk door mee te werken aan de bestemmingsplanprocedure. Geheel in lijn met de huidige behoefte aan duurzaamheid zal Wilma Wonen op de locatie woningen bouwen zonder aardgasaansluitingen. 

Dit voorjaar wordt gestart met de sloop van het voormalig bedrijfspand. De bouw van de eerste woningen start begin 2019.