Wijori Vastgoed investeert in nieuw distributiecentrum Ploeger in Harderwijk

Op het industrieterrein Lorentz III in Harderwijk verrijst de komende maanden een nieuw warehouse van Ploeger Logistics, dat voldoet aan de Breeam Outstanding norm. Wijori Vastgoed neemt het op in zijn beleggingsportefeuille.

Deze normering valt in de hoogste duurzaamheidscategorie, klasse 5. De eerste paal gaat begin januari de grond in, op 1 juli volgend jaar wordt de eerste fase van de nieuwbouw opgeleverd.

Op de uitbreidingslocatie verrijst in 2018 een warehouse van 10.300 m². Daardoor ontstaat een extra warehousecapaciteit van 16.000 palletplaatsen. Op de nieuwe locatie is op termijn mogelijkheid voor een verdere uitbreiding van 15.000 m², waardoor in totaal een tweede logistiek centrum ontstaat met in totaal 25.000 m² extra warehousecapaciteit voor Ploeger.

De uitbreiding van het warehouse van Ploeger Logistics ligt op steenworp afstand van de huidige locatie in Harderwijk. Bronsvoort Blaak Architecten uit Amerongen is verantwoordelijk voor het architectonische ontwerp van het warehouse. In het warehouse komt ook een unit met kantoorruimtes en crossdock-faciliteiten. Met de nieuwbouw vergroot Ploeger haar supply chainpositie in warehousing, groupage vervoer en dedicated vervoer.

Ontwikkeld door Wijori en RHS
Twee belangrijke sleutelbegrippen bij Ploeger zijn duurzaamheid en innovatie. Op het hoofdkantoor in Harderwijk, op de diverse standplaatsen in het land en in het wagenpark zijn duurzaamheid en innovatie leidend. “We willen graag toonaangevend zijn in de logistieke sector. Daarom kiezen we er heel bewust voor om een warehouse neer te zetten dat voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Breeam Outstanding betekent dat we maximaal scoren op meerdere onderdelen, onder andere energieverbruik, gezondheid, materialen en productiviteit”, aldus Adwin Ploeger. Het nieuwe complex is, in samenwerking met RHS Real Estate Partners, ontwikkeld door Wijori Vastgoed en zal in zijn beleggingsportefeuille worden opgenomen.

Wijori Vastgoed is een onderneming uit Ermelo van de familie Van den Brink, groot geworden met pluimveeslachterijen en productie van levensmiddelen.

Grondpositie
Ploeger is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een stabiel en financieel gezond familiebedrijf. De kans om een mooie grondpositie op het industrieterrein Lorentz III te verwerven, greep de Harderwijkse logistiek dienstverlener met beide handen aan. De gemeente Harderwijk heeft aangegeven blij te zijn met de uitbreiding van Ploeger én met het feit dat Ploeger voor Harderwijk behouden blijft. Dat zorgt voor werkgelegenheid en Ploeger past als bedrijf in het ondernemersklimaat binnen de gemeente.