Wienke Bodewes dit najaar weg als Algemeen Directeur Amvest

Wienke Bodewes (65) treedt later dit jaar terug als algemeen directeur van Amvest. Hij zal komend najaar in deze functie worden opgevolgd door Heleen Aarts (44), momenteel directeur gebiedsontwikkeling bij Amvest.

Vanaf het najaar zal het directieteam worden gecompleteerd door Dennis van Vugt (Chief Financial Officer), Wim Wensing (Chief Investment Officer) en Bas van de Ven (Director Development & Transactions). Wienke Bodewes blijft tot eind 2018 verbonden aan Amvest.

Dit heeft Amvest meegedeeld.

'Het gaat uitstekend met Amvest. Daarom heb ik besloten dat dit een natuurlijk moment is om de leiding van dit prachtige bedrijf over te dragen aan een nieuwe generatie. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Heleen met haar lange ervaring bij Amvest het bedrijf succesvol verder brengt', zegt Wienke Bodewes. 'Het directieteam dat het stokje straks overneemt, deelt de ambitie om de kracht van Amvest, de combinatie van fondsmanagement én ontwikkelen, te continueren.'

Heleen Aarts: 'Het is een eer om in de voetstappen te treden van Wienke. Hij is van onschatbare waarde voor het bedrijf. Hij laat zowel operationeel als financieel een sterke organisatie achter die in staat is om verder te groeien en het vermogen heeft om waarde te realiseren voor bewoners en investeerders.'

De Raad van Commissarissen van Amvest respecteert de beslissing van Wienke Bodewes. 

De afgelopen periode verwierf Amvest voor haar fondsen een aantal bestaande portefeuilles, onder andere van Dela en Patrizia. Als projectontwikkelaar won Amvest onder meer de prijsvraag voor de herontwikkeling van de Stationsomgeving Zuidplein in Eindhoven en de ontwikkeling van kavel 42A op IJburg in Amsterdam. Ook werkt Amvest in samenwerking met de Gemeente Amsterdam aan de ontwikkeling en realisatie van het Cruquiusgebied in Amsterdam Oost en het Shipdock-terrein (onderdeel van Havenstad Amsterdam).

Amvest heeft de ambitie om de huidige snelle groei de komende jaren te continueren. Uiteraard met oog voor kwaliteit en een gezond evenwicht tussen rendement en risico. Het bedrijf doet dit door portefeuilles te verwerven, zowel bestaand als nieuw ontwikkeld, maar vooral ook door zelf vastgoedprojecten te ontwikkelen. Om de vraag van institutionele beleggers in de fondsen te kunnen blijven bedienen is onlangs de structuur van het bedrijf aangepast. Daarmee zijn de beleggingsfondsen, de ontwikkelportefeuille en de managementorganisatie nog duidelijker vorm gegeven. Tevens hebben beide aandeelhouders van Amvest, Aegon en PGGM, een meerjarig financieel commitment vastgelegd zodat Amvest nog meer kan bijdragen aan de grote woningbouwopgave waar Nederland voor staat.