Wereldhave stelt verwachtingen naar boven bij

In de winkelcentra van Wereldhave zijn de bezoekersaantallen bijna terug op het niveau van 2019.

De belegger in winkelvastgoed zag het huurklimaat in het eerste kwartaal verbeteren. De bezettingsgraad bedraagt 96% en de huurstroom haalt 98%. Voor het gehele jaar voorziet Wereldhave, dat een trading update uitgaf, een direct resultaat per aandeel van € 1,55-1,65, eerder was dit € 1,50-1,60.

Ongerustheid is er wel over de prijsstijgingen van energie en grondstoffen, want dat gaat invloed hebben op de marges van huurders.

Zes jaar geleden begon Wereldhave een aantal winkelcentra om te bouwen naar Full Service Centers. Ze bieden niet alleen winkels, maar ook voorzieningen als fitness, hoogwaardige horeca, medische voorzieningen, maar zelfs kantoren en woningen zijn mogelijk. Minder winkelmeters zijn het gevolg.  Presikhaaf in Arnhem en Tournai in het Belgische Doornik zijn daar nu het verst mee. In het eerste kwartaal presteerden zij allebei beter dan het gemiddelde van de portefeuille.

Beleggers lijken weer meer interesse te hebben in retailvastgoed en dat is gunstig voor de waardering. Er blijft onduidelijkheid over in hoeverre inflatie en een hogere rente van invloed zullen zijn op de activiteiten van Wereldhave.