Warburg HIH opent Amsterdamse vestiging

Warburg HIH Invest Real Estate (Warburg HIH Invest) zet zijn pan-Europese investeringsstrategie voort en heeft op 15 januari een vestiging in Amsterdam geopend.

Momenteel beheert Warburg HIH Invest in de Benelux een vastgoed portefeuille van circa € 411,5 mln, waarvan € 380,7 mln. in Nederland. 'Door het grote groeipotentieel en de ruime diversificatiemogelijkheden is de Nederlandse vastgoedmarkt en in het bijzonderde Randstad, voor ons attractief', zegt Alexander Eggert, managing director van Warburg HIH Invest, verantwoordelijk voor Product, Corporate en Fund Management. 'Onze acquisitiestrategie richt zich momenteel op met name kantoren in de Randstad, waarbij andere locaties zoals bijvoorbeeld Eindhoven niet uitgesloten zijn. Wij denken echter ook na over andere segmenten zoals Wonen en Retail. Ook Logistiek gelegen in het Nederlands-Duitse grensgebied heeft onze interesse.'

“Door regionale aanwezigheid krijgen we toegang tot aantrekkelijke projecten, staan we nog dichter bij ons onroerend goed en kunnen we hierdoor de beste service voor onze institutionele klanten waarborgen,” zegt Frank Kinderman, member of the board at HIH Real Estate en head of asset management. “In dit opzicht is de opening van de vestiging in Amsterdam een belangrijke stap in het realiseren van onze bedrijfsstrategie."

Reinoud Plantenga (MRICS) neemt de leiding van de vestiging met drie medewerkers op zich. Plantenga (foto) heeft 17 jaar ervaring in de vastgoedmarkt, vooral op het gebied van transactie- en asset management. Voorheen was hij onder andere werkzaam voor Triuva (voorheen IVG). Als director investment management was Plantenga verantwoordelijk voor aan- en verkoop met een totaal transactievolume van € 1,8 mrd en een portefeuille van 43 objecten, totaal € 750 mln (assets under management).

Laatste nieuws

Evenementen