WTC Utrecht: Meer dan duurzaamheid alleen

Het nieuwe World Trade Center in Utrecht, dat op 9 februari 2018 zijn deuren opent, moet de nieuwe trend zetten voor kantoorwerkplekken. Het gebouw scoort hoog op het gebied van duurzaamheid, maar om echt onderscheidend te zijn moet het meer bieden dan zonnepanelen, intelligente led’s en warmteterugwinning.

Door Erik de Boer
Gepubliceerd in Locus 2 (winter 2017)

Dit wordt het eerste grote kantoor met het nieuwe Well Building Standard-certificaat, bedacht om voor alle medewerkers van WTC Utrecht de beste werkomgeving te creëren. Het gebouw van 32.000 m² is een herontwikkeling van een betonkolos bij de Jaarbeurs, Leeuwensteyn geheten. De herontwikkeling is het werk van AM Real Estate Development, het pand wordt gebouwd door BAM en het is eigendom van het CBRE Dutch Office Fund.

Er is een run geweest van huurders op dit gebouw. Onder hen ook PropertyEuro, met PropertyNL, PropertyEU en Ventu. Het researchbedrijf was gevestigd in het WTC Amsterdam en verwacht daar te blijven met een PropertyLounge – een kenniscentrum voor congressen in het vastgoed. Ook in het nieuwe WTC Utrecht komt een PropertyLounge.

Laatste nieuws

Evenementen