WIJdezorg realiseert 54 seniorenwoningen in Zoeterwoude-Dorp

Op 15 mei ondertekenden WIJdezorg en Bouwonderneming Stout de overeenkomst voor de bouw van 54 appartementen in Zoeterwoude-Dorp.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op de voormalige locatie van zorgcentrum Emmaus en de Eendrachtsflat aan de Bennebroekweg. Het nieuwe appartementengebouw bestaat uit 54 huurappartementen met als doelgroep senioren. Een gedeelte is bestemd voor de sociale huur en een deel voor de vrije sector. Ook het nieuwe kantoor van WIJdezorg wordt gerealiseerd op deze locatie.

Simon Francken, hoofd algemene zaken bij WIJdezorg: “Met de realisatie van de appartementen voorziet WIJdezorg in de toenemende behoefte naar betaalbare huisvesting voor senioren in Zoeterwoude en de regio. De gebouwen worden gasloos en (bijna) energieneutraal gerealiseerd”.

Het oude zorggebouw en de Eendrachtsflat zijn inmiddels gesloopt. Het bouwteam bestaande uit Bouwonderneming Stout, Architectenbureau Anna Zinkweg, B3 Bouwadvies, constructeur en adviseurs is op dit moment druk bezig met de voorbereiding van het project. Stout zal naar verwachting na de zomervakantie van dit jaar starten met de daadwerkelijke bouw en hoopt de nieuwbouw circa een jaar later op te leveren.

Bouwonderneming Stout realiseerde eerder al het nieuwe zorgcentrum Emmaus voor WIJdezorg.