WDP haalt € 100 mln op met Amerikaanse 'groene' obligaties

Vastgoedbelegger WDP heeft als eerste Belgische onderneming een groene obiligatielening uitgezet in de VS. Hiermee is € 100 mln opgehaald.

WDP heeft een overeenkomst gesloten met één enkele Amerikaanse investeerder voor de uitgifte van een US private placement met een looptijd van 11 jaar voor in totaal € 100 mln en met een coupon van 2,62%. De uitgifte gebeurt aan de hand van green bonds met een looptijd van 11 jaar. De middelen zullen uitsluitend worden aangewend voor de (her)financiering van de daarvoor in aanmerking komende duurzame activa van WDP.

De investeerder betreft WDP MetLife Investment Management, de institutionele vermogensbeheerder van MetLife Inc.

Deze uitgifte bevestigt WDP’s engagement inzake duurzame ontwikkeling en strategie. De green bonds zijn uitgegeven binnen het kader van het nieuw ontwikkelde groene financieringsprogramma van de vennootschap. Onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut Center for International Climate and Environmental Research (Cicero) bevestigt bovendien dat dit financieringsprogramma in lijn ligt met de Green Bond Principles. De opbrengsten van deze obligaties zullen uitsluitend worden aangewend ter (her)financiering van daarvoor in aanmerking komende duurzame activa, zoals bijvoorbeeld duurzame gebouwen (gekwalificeerd als op zijn minst Breeam Very good), hernieuwbare energie, energie-efficiënte programma’s etc. De uitgifte houdt ook een verlenging van de gemiddelde looptijd van de schulden van WDP in en versterkt zijn financiële basis om zo de beoogde ambities die zijn geformuleerd binnen het 2016-20 strategische groeiplan, te realiseren.

Mickael Van den Hauwe, cfo van WDP: ‘Het feit dat we een financiering met lange looptijd – namelijk een looptijd van meer dan 10 jaar – kunnen realiseren bij een internationaal gerenommeerde investeerder, betekent opnieuw een mijlpaal binnen de financieringsstrategie van onze onderneming. Het beklemtoont het solide kredietprofiel van de WDP-groep en zijn capaciteit tot diversifiëren, en verder uitbreiden van de financieringsbronnen alsook het aantrekken van internationale financieringen.’

“Deze transactie onderstreept WDP’s vermogen om nieuwe financieringsbronnen aan te trekken en benadrukt het belang van een duurzame (financierings)strategie. Wij zijn fier dat wij WDP hebben mogen ondersteunen bij de realisatie van deze duurzame US private placement – een eerste dergelijke transactie gerealiseerd door een REIT en bovendien de eerste keer dat een green USPP werd gerealiseerd door een Belgische vennootschap’, aldus David de Weerd, director Debt Capital Markets van ABN Amro.

ABN Amro trad op als enige arranger en green bond adviseur.

Laatste nieuws

Evenementen