Voormalige kazerne Vlissingen gaat onder de hamer

De Willem III Kazerne in Vlissingen wordt binnenkort geveild.

Het volledig gerenoveerde kunstcentrum in Vlissingen doet nu dienst als een locatie voor creatievelingen in de breedste van het woord. De openbare online veiling vindt op 6 maart 2018 plaats via BOG-Auctions.com.

De voormalige kazerne wordt verkocht door woningcorporatie L'Escaut. Volgens PZC huurt de gemeente het pand van de corporatie en het contract heeft nog een looptijd van 30 jaar. De partijen hebben afgesproken dat de gemeente het verschil tussen de verkoopprijs en de boekwaarde bijlegt. De opbrengst uit de verkoop zal volgens de krant waarschijnlijk lager uitvallen dan de boekwaarde.

De Willem III Kazerne is in opdracht van de gemeente Vlissingen in 1849 gebouwd als artilleriekazerne en kon 366 manschappen herbergen. Eind jaren '90 heeft het een grootschalige verbouwing ondergaan. Daarbij zijn unieke elementen zoals de buitengevel en het trappenhuis in tact gebleven. Hierdoor heeft het uit vier lagen bestaande pand zijn historische karakter behouden.

Het pand bestaat deels uit 4 lagen en ligt aan de Oranjestraat 2-8, achter de zeedijk met uitzicht op de monumentale Oranjemolen. Sinds de renovatie wordt het grotendeels gebruikt als kunstcentrum (theater, expositieruimtes, kunstuitleen, ateliers, woonappartementen etc.) met een totale oppervlakte van 1802 m².

Laatste nieuws

Evenementen