Vondel Hotels breidt portfolio verder uit in 2018

Vondel Hotels groeit verder. Zo komen er de komende twee jaar drie nieuwe hotels bij in Amsterdam, één in Maastricht en liggen er plannen klaar om Leiden en Utrecht aan de collectie toe te voegen.

Vondel Hotels heeft onlangs de huurovereenkomsten voor Hotel Vondel en Hotel Roemer in Amsterdam (totaal 120 kamers) langjarig verlengd met nieuwe eigenaar Deka Immobilien. Ook de huurovereenkomst voor Hotel JL Nr. 76 in Amsterdam (39 kamers) is verlengd. 

Onlangs is de Jonker Urban Studios & Suites aan de Plantage Middenlaan 40 geopend, met in totaal 15 studio’s en suites. In 2018 opent Hotel Overtoomse Houthandel de deuren van 82 hotelkamers aan de gelijknamige Overtoom in Amsterdam. De originele houten balken uit het pand blijven behouden en het hotel krijgt een ambachtelijke en robuuste uitstraling.

Tevens is het COC-gebouw ‘Ons Huis’ in de Rozenstraat in Amsterdam aan de Vondel Hotels collectie toegevoegd. In dit monumentale pand wordt nu gebouwd aan ‘Hotel Mercier’. Het viersterren boutique hotel met 44 kamers en twee suites en een restaurant zal in de zomer van 2018 opengaan.

Daarnaast heeft het hotelcollectief een locatie in Maastricht aan de collectie toegevoegd: Hotel Monastère Maastricht (foto). In het voormalig klooster aan de Boschstraat 69–71 in het centrum komen 54 hotelkamers. Het zal in het eerste kwartaal van 2018 worden geopend. De Boschstraat, in het centrum van Maastricht, is een gemengde woon- en winkelstraat, waaraan een groot aantal monumentale panden liggen. Het klooster is gebouwd in de 14e eeuw en kent een rijke geschiedenis.

De laatste aanwinst van Vondel Hotels betreft een hotel op de Geldersekade in Amsterdam. Dit hotel komt in een rijksmonument dat dienst heeft gedaan als Chinees pakhuis. Het hotel krijgt een Aziatisch thema en de sfeer zal het Shanghai van nu ademen. Het viersterren boutique hotel is voorzien van circa 84 kamers en suites en zal in 2019 zijn deuren openen.

3Stone Real Estate treedt op als adviseur van Vondel Hotels bij al deze verlengingen en de uitbreidingen in de toekomst.