Volledige portefeuille ASR Dutch Prime Retail Fund BREEAM-gecertificeerd

Het ASR Dutch Prime Retail Fund ontving eind 2021 voor 146 winkelpanden en -centra een BREEAM-NL In Use certificaat.

Daarmee is de volledige winkelportefeuille van het fonds gecertificeerd. De certificaten geven inzicht in de duurzaamheidsprestaties en het verbeterpotentieel van de gebouwen in de portefeuille. De aanbevelingen uit de rapportages vormen het uitgangspunt voor het verder verduurzamen van de gebouwen. 

Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund: ‘Naast het verduurzamen van onze gebouwen en het leveren van een actieve bijdrage aan de energietransitie, zetten we in op het reduceren van het energiegebruik en de daarbij horende CO2-emissies. We koersen aan op een Paris Proof portfolio in 2045.’

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en wordt gebruikt in meer dan 80 landen wereldwijd. De methode is oorspronkelijk ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE). Dutch Green Building Council heeft de methode geschikt gemaakt voor Nederland. Vandaar BREEAM-NL. BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Met deze methode kunnen projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid.