VolkerWessels verkoopt 37% meer woningen

VolkerWessels heeft over de eerste drie kwartalen van dit jaar een bruto resultaat (ebitda) geboekt van € 155 mln, 10% meer dan de € 141 mln in dezelfde periode 2016.

De marge op de bouwopdrachten ging iets omhoog naar 3,9% en de omzet bleef stabiel op bijna € 4 mrd. Ook het orderboek is gegroeid, en wel met 11% tot € 8,3 mrd. Dat blijkt uit de trading update van het bouwconcern. 

Door deze resultaten kan de sinds vorig jaar beursgenoteerde onderneming € 22,4 mln aan dividend uitkeren (€ 0,28 per aandeel).

VolkerWessels heeft in Nederland 2428 nieuwbouwwoningen verkocht, 37% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Jan de Ruiter, voorzitter van de raad van bestuur van VolkerWessels: 'Onze ebitda-marge is verbeterd met 30 basispunten tot 3,9% en onze ebitda met 10%. Onze focus op kleine en middelgrote projecten en het algemene positieve zakelijke sentiment in onze markten hebben hieraan bijgedragen.'

Foto: The Valley op de Zuidas is een ontwikkeling van OVG en wordt gebouwd door Boele & van Eesteren en G&S Bouw, beide VolkerWessels ondernemingen. Het is aangekocht door RJB Group van de familie Rosenbaum.