Vijfhonderd woningen op plek stadskantoor Dordrecht

Op de plaats waar nu nog het oude stadskantoor van Dordrecht staat, aan de Spuiboulevard, moeten drie woonblokken met in totaal 500 woningen verrijzen. De Dordtse gemeenteraad heeft eind vorig jaar het stedenbouwkundig plan vastgesteld voor de herontwikkeling van de Spuiboulevard. De appartementencomplexen, waarvoor het Rijk een WBI-subsidie heeft verstrekt, zijn focuspunten in de ontwikkelingsplannen.

De Spuiboulevard verbindt de entree van Dordrecht -het centraal station en de Johan de Wittstraat- met de monumentale binnenstad. Voorheen was de Spuiboulevard vooral het domein van overheidsdiensten en bedrijfsleven, maar daar brengt het nieuwe stedenbouwkundig plan verandering in. De boulevard moet drie woongebouwen, veel groen, wandel- en fietspaden en winkelfuncties gaan herbergen.

Groene hoven

Aan de Spuiboulevard worden twee pleinen gerealiseerd en binnen de bouwblokken worden groene hoven aangelegd. Ook de huidige Spuihavengarage wordt vernieuwd. Het plan, uitgetekend door ontwerpbureau De Zwarte Hond, omvat in totaal 4 hectare. De nieuwe bebouwing moet volgens De Zwarte Hond bijdragen aan het reduceren van hittestress, het verminderen van wateroverlast en het versterken van de biodiversiteit.

 

Artist impression: De Zwarte Hond