Vastgoedvehikel Prins Bernhard jr. verkoopt kantoor aan La Française Real Estate

Een vastgoedonderneming van onder andere Prins Berhard jr. heeft het kantoorgebouw aan de Muiderstraat 1 in het centrum van Amsterdam verkocht La Française Real Estate Partners International.

Het vijf verdiepingen tellende kantoorgebouw Pinnacle Tower is gerenoveerd in 2012/2013 en biedt 2731 m² verhuurbare oppervlakte. Het kantoor is volledig verhuurd. Het is een multi tenant business center met meerdere huurders, waaonder Pinnacle zelf, een van de vastgoedondernemingen van Prins Bernhard jr, Menno de Jong en Coen Groeneveld. Volgens recente gegevens van de Kamer van Koophandel is de prinselijke bv "Geen woorden maar daden" per 1 januari 2018 teruggetreden als bestuurder van Pinnacle bv. Ook het ict-bedrijf Levi9 is hier gevestigd, dat mede door de prins is opgericht.

Uit het Kadaster blijkt de aankoopprijs € 21,5 mln te bedragen. La Française Real Estate Partners International heeft het gekocht namens een groep investeerders. Volgens onderzoek van Het Parool was het eigendom van een vastgoedvehikel die op naam staat van Prins Bernhard en zijn zakenpartners. 

De onderneming La Française Real Estate Partners werd in 2002 opgericht en is al meer dan 15 jaar actief op het gebied van het beheer van pan-Europese vastgoedportefeuilles. 

Jens Goettler, managing director voor Duitsland, La Française Real Estate Partners International: "Dit is onze tweede acquisitie in Nederland. Het beperkte aanbod van moderne kantoorruimte in Amsterdam in combinatie met de huidige hoge vraag zou een gunstige bijdrage moeten leveren aan de waardering van het onroerend goed en de huurniveaus. We blijven zoeken naar investeringsmogelijkheden van vergelijkbare kwaliteit en type."

La Française Real Estate Partners International werd geadviseerd door Houthoff Buruma en CBRE Nederland. JLL adviseerde de verkoper bij deze transactie.