Vastgoedlab werkt aan decarbonisatie-monitor

Klimaatdoelen zijn inmiddels vertaald in concrete klimaatakkoorden. Daarmee zijn ambitieuze vergezichten nu in concrete afspraken gegoten.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 5, 29 mei 2019

De vraag die dan opdoemt is: wat betekenen die concrete afspraken dan voor de vastgoedsector? In het CRREM-project (Carbon Real Estate Risk Monitor) werken onderzoekers van het Tias Vastgoedlab aan het antwoord op die vraag.
In het CRREM-project staat ‘decarbonisatie’ van de vastgoedmarkt centraal, het streven om de CO2-uitstoot in de vastgoedmarkt te verlagen en in lijn te brengen met het klimaatverdrag dat Nederland in Parijs heeft ondertekend. De vastgoedmarkt is een belangrijke factor in deze klimaatstrijd, omdat in de vastgoedmarkt ruim 30% van de huidige CO2-uitstoot wordt geproduceerd. Samen met onderzoekers uit Spanje, Groot-Brittannië, en Oostenrijk werkt het Vastgoedlab aan een CRREM-monitor, waarmee vastgoedbezitters, -beleggers, -financiers kunnen berekenen hoe lang hun vastgoed nog courant blijft bij de vooruitzichten van steeds strenger duurzaamheidsbeleid.