VanWonen van start in rijksmonument Rietveld

Op donderdag 7 december vindt de officiële opening plaats van het nieuwe kantoor van vastgoed- en gebiedsontwikkelaar VanWonen aan de Willemsvaart in Zwolle.

Het enige kantoorpand ooit door Gerrit Rietveld ontworpen is na een grondige restauratie en renovatie weer in ere hersteld. Het gedachtegoed van Rietveld wordt op deze speciale plek door VanWonen voortgezet. En dat in het jaar waarin De Stijl 100 jaar bestaat.

VanWonen nam begin 2017 alle 47 woningontwikkelingsposities van BAM-dochter AM in Noord- en Oost-Nederland over. Met de ingebruikname van het nieuwe kantoor in Zwolle, kan VanWonen nu echt van start gaan. Alfred Bolks, algemeen directeur Vanwonen: “Wij ontwikkelen voor een duurzame toekomst en met een horizon van eeuwen in plaats van decennia. Daarom werken we met experts aan nieuwe concepten en innovatieve oplossingen. Rietveld zette in zijn tijd vraagtekens bij de denkwijze van de gevestigde orde. Ook hij daagde uit, verlegde grenzen en vertaalde zijn vernieuwende ideeën in concrete toepassingen. Zo wilde hij gebruikers en bewoners ‘naar een hoger niveau’ tillen.”