VanWonen en Hegeman Bouwgroep ontwikkelen Janninkkwartier

VanWonen en Hegeman Bouwgroep ontwikkelen in Enschede een het nieuwbouwproject Janninkkwartier. VanWonen realiseert 30 huurwoningen en Hegeman Bouwgroep 70 koopwoningen. Ook geeft de gemeente 52 kavels uit.

Op woensdag 22 januari ondertekenden de gemeente Enschede en VanWonen de contracten voor de ontwikkeling van 30 vrije sector huurwoningen. De woningen maken onderdeel uit van een omvangrijker, duurzaam en groen stadshof met 70 koopwoningen en 52 kavels.

Aan de rand van het centrum van Enschede, op de hoek van de Getfertsingel en Zuiderval, ontwikkelt VanWonen 30 vrije sector huurwoningen. Het worden huurwoningen tussen 140 en 170 m² met 3 tot 4 slaapkamers, in het hogere huursegment. De huurwoningen worden door VanWonen opgenomen in het eigen Woningfonds. Aan deze woningen, gelegen op een zichtlocatie, worden stringente welstandseisen vastgesteld. Het ontwerp is van Zecc Architecten.
Het wordt een gesloten bouwblok met stedelijke allure, ruimtelijke woningen en veel aandacht voor water en groen. Het plan omvat brede ondiepe woningen met veel daglicht en brede tuinen, 4-laagse woningen met vide en wonen over twee bouwlagen en bijzondere hoekwoningen.
De woningen worden volledig energieneutraal. Ze worden aangesloten op het warmtenet en uitgevoerd met vegetatiedak en zonnepanelen en sluiten daarmee volledig aan op het stedenbouwkundig plan. Daarin is veel aandacht besteed aan onder andere groenstedelijk woonmilieu en klimaatadaptie.

De huurwoningen krijgen naast een eigen tuin een gezamenlijke binnentuin. Deze ruimte wordt een plek voor ontmoeten. Daarnaast wordt de binnentuin ingezet voor opvang en infiltratie van hemelwater en het tegengaan van hittestress. Naar verwachting start de bouw van de huurwoningen eind dit jaar. Medio 2021 verwacht VanWonen te starten met de verhuur van de woningen.
Tevens zijn nu de eerste 14 kavels en 18 koopwoningen in de verkoop.