Van Nelle Fabriek te Rotterdam verkocht

De monumentale Van Nelle Fabriek in Rotterdam, met een omvang van circa 68.000 m² kantoor-/bedrijfsruimte is verkocht aan een family office.

Volgens een eerder artikel in het AD is de koper Virgata, een bv opgericht door de Belgische vastgoedbelegger Jordi Goetstouwers Odena. Voor hij Virgata oprichtte, is hij directeur geweest van het Benelux kantoor van Lone Star Funds.

De Van Nelle Fabriek, ontworpen door de architecten J.A. Brinkman en L.C. van de Vlugt, werd gebouwd gedurende de periode 1925 tot 1931 en uitgebreid in 1967. Het complex was in de eerste instantie gebouwd voor het bewerken, verpakken en het verhandelen van koffie, thee en tabak.

In 1998 beëindigde Sara Lee / DE, de voormalige eigenaar van de fabriek, haar activiteiten in Rotterdam en werd de fabriek getransformeerd naar de Van Nelle Ontwerpfabriek. In 2014 is de Van Nelle Fabriek op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst.

De Van Nelle Fabriek biedt momenteel plaats aan ruim 80 huurders verdeeld over de diverse gebouwen. Daarnaast is er nog ruimte beschikbaar in de verschillende gebouwen waarvoor de nieuwe eigenaar reeds gesprekken is opgestart met nieuwe huurders cq nieuwe initiatieven aan het ontwikkelen is.

Bij de verkoop was een aantal belanghebbenden betrokken, waaronder de verkopende partij de Van Nellefabriek BV in haar hoedanigheid als beherend vennoot van CV Van Nelle Ontwerpfabriek, de Gemeente Rotterdam als mede “site holder” voor het Unesco Werelderfgoed” en de financierende bank.

CV Van Nelle Ontwerpfabriek en de financierende bank werden voor het commerciële traject begeleid door NL real estate – Knight Frank en voor het juridisch traject door Van Doorne Adocaten en Notariisen en door Ekelmans & Meijer Advocaten.