Van Ettekoven verkoopt garage aan de Nieuwe Markt in Gouda

Van Ettekoven Holding die eerder deze week de winkelpassage met de parkeergarage aan de Nieuwe Markt in Gouda kocht voor in totaal € 24,85 mln, doet de garage van de hand. 

Van Ettekoven verkoopt de parkeergarage, door Q-Park geëxploiteerd, aan de combinatie Orange Investment Managers / Quantum. Deze garage heeft 480 parkeerplaatsen en een directe ontsluiting in het winkelcentrum de Nieuwe Markt dat ook bij van Ettekoven in eigendom is.

Eerder kocht Van Ettekoven het overdekt winkelcentrum met een omvang van cirva 6200 m². Ook is Ettekoven eigenaar van een aantal bovengelegen kantoren. De kantoren worden getransformeerd naar woningen en de winkels worden geoptimaliseerd.

De parkeergarage is opgenomen in een door Quantum en Orange Investment Managers beheerd parkeergarage vastgoedfonds dat belegt in openbare parkeergarages in Nederland en wordt gefinancierd door Duitse institutionele investeerders. Orange Investment Managers is verantwoordelijk voor alle aankopen en het beheer van de portefeuille. De Nieuwe Markt betreft de tweede aankoop van het fonds dit jaar.

Castanea Bedrijfsmakelaars en Abram Makelaardij traden op als adviseur namens de koper.