VS beperkt dalende huurinkomsten URW

De like-for-like huurinkomsten daalden met 22,4% voor Unibail-Rodamco in het eerste halfjaar 2021. Dat viel voornamelijk toe te schrijven aan Europa: in de VS daalden de huurinkomsten met 8%.

In de VS bleven de winkels dan ook open gedurende de hele Covid-19 periode, in de meeste Europese landen werden ze gesloten. Ondanks het relatieve succes van de VS, blijft verkoop van de Amerikaanse portefeuille op de agenda staan, er wordt een task force voor ingezet. 

De nettowinst voor URW daalde per aandeel met 30,4% - minder ernstig dat het alleen in Europa actieve Klépierre. Maar ook bij URW zijn de problemen bij het innen van de huur niet vertaald in waardedalingen: de portefeuille werd met 2,3% afgewaardeerd. Door verkopen in Europa en de beperkte afwaarderingen is de loan-to-value iets verbeterd naar 44,4%. 

In Nederland heeft URW onder meer winkelcentra in Amstelveen en Almere in portefeuille. Ook werd in het afgelopen halfjaar Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam geopend. In mei en juni werd dat met 1 miljoen bezoekers al goed bezocht. De bezettingsgraad van het winkelcentrum ligt inmiddels op 94%.