Tweede bouwfase De Kwinkelier in Bilthoven afgerond met opening Lidl en Pearle

Met de opening van de nieuwste Lidl naast de Albert Heijn en de Pearle winkel er tussenin, is de tweede bouwfase op winkelcentrum De Kwinkelier grotendeels afgerond. 

Ze maken deel uit van de vernieuwing van De Kwinkelier. Deze vernieuwing werd mogelijk gemaakt door de verkoop van een grondkavel in maart 2018 door de gemeente De Bilt aan de Royal Properties Group. Binnen negen maanden werd deze bouwfase opgeleverd aan de huurders.

In maart 2019 zal Anna van Toor damesmode aan het Kwinkelierplein een nieuwe winkel openen. Ook is er een groot aantal winkelunits verhuurd aan lokale en regionale winkels die in de derde bouwfase in de periode tot september 2019 opgeleverd zullen worden. Zo zullen onder meer een patisserie en een lifestylewinkel geopend worden.

Winkelcentrum De Kwinkelier bestaat uit 17.500 m² winkelruimte, waarvan 4000 m² supermarkt, verhuurd aan Albert Heijn en Lidl. Onder het winkelcentrum ligt een parkeergarage voor 500 auto’s, voorzien van een rolpad en moderne ledverlichting. Boven de winkels worden ongeveer 100 appartementen ontwikkeld. Naast de reeds genoemde landelijke ketens zijn ook onder meer Kruidvat, Hema, Hans Anders, Primera en lokale specialisten in het winkelcentrum gevestigd.

Ook op het gebied van horeca komt er voldoende keuze. Op het naastgelegen Vinkenplein wordt er een plein met circa 1750 m² dag- en avondhoreca en dertig woningen gerealiseerd. De verwachte oplevering is in het derde kwartaal van 2019.