Twee NH Hotels in andere handen

De Duitse vastgoedbelegger LHI Leasing GmbH heeft twee voormalige NH Hotels in Groningen en Sprang-Capelle verkocht aan respectievelijk een particuliere belegger en de familie Van der Valk. Het toekomstige Van der Valk hotel zal eerst dienst doen als opvangplek voor Oekraïense vluchtelingen.

Recent werd de eerder aangekondigde verkoop van NH Hotel Waalwijk -gelegen in Sprang-Capelle- aan Van der Valk afgerond. Volgens gegevens van het Kadaster werd er voor het hotel € 8,9 miljoen (met meer onroerend goed) betaald.

Het hotel met 120 kamers, in 2002 door Harry en Marijke Heinrichs – Van der Valk gebouwd onder de naam Queen, komt daarmee weer in handen van de horecafamilie. Het gebouw wordt grondig gerenoveerd en zou volgens de oorspronkelijke plannen in april 2023 opnieuw open gaan voor het brede publiek.

Opvang Oekraïners en statushouders

Daar lijkt wat vertraging in te komen nu het hotel op basis van afspraken tussen Van der Valk en het Centraal Opvangorgaan Asielszoekers vanaf september dienst doet als opvang voor ruim 200 Oekraïense vluchtelingen en statushouders. Zij kunnen maximaal een jaar in het hotel terecht.

Hotel de Ville in Groningen werd gekocht door de lokale particuliere belegger Bulten Vastgoed voor € 7,6 miljoen (Bron: Kadaster). Dit hotel telt 66 kamers en zal de komende maanden ook worden gerenoveerd.

CBRE adviseerde LHI Leasing bij beide deals.