Tribes huurt aan Raamplein in Amsterdam, Warner weg

Tribes huurt 3200 m² aan Raamplein 1 in Amsterdam. Warner Bros. dat hier eerder gevestigd was, vertrekt richting Amstel III.

Eigenaar is Real IS dat het pand vorig maand voor € 21 mln kocht van Reinout Oerlemans. Real IS heeft het pand geplaatst in BGV VII Europa special real estate AIF. Oerlemans is de oprichter van Eyeworks, dat door Warner Bros. is overgenomen.   

Tribes is een flexibele kantoorverhuurder. De vestiging hier zal in april 2018 openen. De originele filmzaal en geluidsstudio’s in het gebouw blijven behouden. De huurovereenkomst omvat de gehele 3200 m² aan kantoorruimte alsmede 5 parkeerplaatsen.

De 20e Tribes locatie van het totale netwerk is tevens de zevende vestiging in Amsterdam, waarvan nummer zes vorige week werd aangekondigd. Tribes wil 10 vestigingen in Amsterdam openen.

Savills bracht nieuwe huurder Tribes aan en is tevens verantwoordelijk voor het property management van Raamplein 1. Eerder adviseerde Savills eigenaar Real I.S. bij de aankoop.

Warner Bros. gaat verhuizen naar Amstel III, naar nieuwbouw op de Omval. Hier krijgt het bedrijf ook studio's en filmzalen. Andere onderdelen van Warner Bros. gaan hier ook heen. Alleen de film- en gametak die in een pand van Altera aan de Piet Heynkade zit, blijft daar.