Toegenomen winst voor Dura Vermeer

De nettowinst van Dura Vermeer is over heel 2017 toegnomen naar € 17,1 mln (2016: € 9,1 mln). De ontwikkelende bouwer verkocht meer woningen dan voor de crisis. 

Het aantal verkochte woningen uit eigen ontwikkelactiviteiten nam toe van 938 tot bijna 1200 woningen in 2017 en zit daarmee boven het niveau van voor de bouwcrisis.

De bedrijfsopbrengsten voor woningbouw namen dan ook met € 100 mln toe naar € 478 mln. 

De bedrijfsopbrengsten voor utiliteitsbouw namen echter af naar € 234 mln (2016: € 295 mln). Hier is de werkvoorraad wel toegenomen. 

De ingezette strategie van focus op eigen ontwikkelactiviteiten en Design & Build-projecten leidde onder meer tot het verkrijgen van nieuwe opdrachten zoals de bouw van het Unilever Food Global Innovation Centre in Wageningen en het AFAS Experience Center in Leusden. Naast deze projecten werd in 2017 een aantal nieuwe projecten verworven, waaronder de nieuwbouw van 250 nul-op-de-meterwoningen in RijswijkBuiten (Rijswijk), de renovatie van nul-op-de-meter woningen Palenstein (Zoetermeer) en de renovatie van het kantoor Toren op Zuid (Rotterdam).

Toekomst
In 2018 ook een project verworven als het nieuwe hoofdkantoor van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) op de Amsterdamse Zuidas.

Dura Vermeer verwacht een verdere verbetering van het resultaat bij licht stijgende bedrijfsopbrengsten. Dura Vermeer blijft sturen op het selectief aannemen van projecten en geeft prioriteit aan resultaatverbetering boven groei in omzet.