The Green House in Utrecht geopend

Het circulaire paviljoen The Green House naast het Rabobank hoofdkantoor in Utrecht heeft maandag 9 april zijn deuren officieel geopend.

The Green House biedt ruimte aan een restaurant met een eigen urban farm, en een vergadercentrum. Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van 680 m². Het project is een initiatief van Strukton, Ballast Nedam en Albron. Het circulaire architectonische ontwerp is vervaardigd door Cepezed.
In 2014 kreeg Cepezed de opdracht om van de voormalige Knoopkazerne aan de Croeselaan in Utrecht een modern rijkskantoor te maken. Het Rijksvastgoedbedrijf vroeg daarbij ook een oplossing voor de ruimte tussen de Knoopkazerne en het naastgelegen hoofdkantoor van de Rabobank. Omdat een definitieve bestemming voor deze locatie pas over vijftien jaar aan de orde is, werd gezocht naar een tijdelijke invulling die het terrein, dat anders braak zou blijven liggen, levendiger kan maken.

Cepezed ontwikkelde een plan waarbij zowel de functie als de architectuur gebaseerd zijn op circulariteit. The Green House biedt onderdak aan een ‘circulair’ horecaconcept plus vergaderfaciliteiten. Conform de principes van circulariteit is het gebouw (inclusief de fundering van Stelconplaten en prefab betonblokken) geheel demontabel. Over vijftien jaar kan het elders weer worden opgebouwd. Ook bij de keuze van het materiaal is gestreefd naar hergebruik.

Laatste nieuws

Evenementen