Tech-platform ParkBee haalt € 30 mln groeifinanciering op

Het tech-platform ParkBee haalt een bedrag van € 30 mln binnen voor Europese expansie.

Koolen Industries, een technologiefonds onder leiding van ondernemer Kees Koolen, investeert samen met een aantal andere vooraanstaande tech-ondernemers en investeerders en bestaande aandeelhouders, een bedrag van € 30 mln in het technologieplatform voor off-street parking ParkBee.

Met de investering van € 30 mln kan ParkBee, sinds 5 jaar actief op de parkeermarkt, zijn geplande expansie in Europa realiseren. De versterking van het aandelenkapitaal van ParkBee zorgt er onder andere voor dat de onderneming kan uitbreiden naar Frankrijk en Ierland. Momenteel is ParkBee actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België.

ParkBee is een online platform dat ongebruikte parkeervoorzieningen bij kantoren, hotels, appartementencomplexen en andere openbare garages optimaal benut.

Kees Koolen, ceo van Koolen Industries: ‘ParkBee heeft een aantrekkelijk en zeer schaalbaar bedrijfsmodel. Met zijn sterke partners op zowel vraag als aanbod, is ParkBee klaar voor een snelle expansie in heel Europa. Onze investering in ParkBee biedt geweldige kansen om de overgang naar elektrisch autorijden (EV) in steden verder te vergemakkelijken door slimme laadoplossingen te bieden aan EV-rijders, naast het helpen van mensen om hun auto op een veilige en gemakkelijke manier te parkeren in steden in Europa. Onze ambitie ‘schone energie voor iedereen’ omvat dus ook schone mobiliteit en schone lucht voor iedereen.’

Werner Paul Boerma, ceo van ParkBee: ‘We kunnen dankzij de groeifinanciering met volle kracht vooruit. ParkBee kan de plannen voor expansie in Europa doorzetten, maar het biedt ook kansen om het wagenpark versneld via slimme en ruimere oplaadmogelijkheden in de parkeergarages naar EV te brengen. ’

Tot dusver waren Statkraft Ventures, Innovation Quarter, het management en medewerkers aandeelhouders van ParkBee. Investeerder Koolen is bekend als voormalig bestuurder bij onder meer de online tech-platforms als Booking en Uber.