Syntrus Achmea mag € 3 mrd extra beleggen voor Attens Hypotheken

Syntrus Achmea Real Estate & Finance mag nog eens € 3 mrd beleggen in Nederlandse woninghypotheken voor Attens Hypotheken.

Attens is exclusief beschikbaar is voor (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Daarmee verdubbelt de portefeuille van het hypotheekmerk de komende jaren in omvang. Het label is in 2015  ontwikkeld met de ledenorganisatie van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM.  “Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat Attens Hypotheken voorziet in een grote behoefte bij de deelnemers in ons pensioenfonds”, zegt Jan Willem van Oostveen, hoofd beleggingen van PFZW. “Hun mogelijkheden op een krappe huizenmarkt worden met deze hypotheekvorm verruimd. Daarnaast is het risico-rendementsprofiel van hypotheekbeleggingen aantrekkelijk voor PFZW en zijn wij tevreden over de dienstverlening van Syntrus Achmea. Om die reden hebben wij het bestaande mandaat uitgebreid tot € 6 mrd.”

Bijzonder aan Attens Hypotheken is dat een onregelmatigheidstoeslag en inkomsten uit tijdelijke en nul-urencontracten kunnen meetellen voor de berekening van de maximale leencapaciteit. Daarnaast mogen ouders van ‘starters’ meetekenen voor de lening en ontvangen woningeigenaren een rentekorting als zij energiebesparende maatregelen nemen.

img
Redacteur
Profiel