Syntrus Achmea en Trebbe Klok realiseren 86 ouderenwoningen in Apeldoorn

Syntrus Achmea Real Estate & Finance zet samen met Trebbe Klok een nieuwe stap in duurzaam vastgoed. In Apeldoorn worden 86 gasloze appartementen gerealiseerd zonder warmtepomp volgens het concept van ‘Passief Bouwen’.

Het complex aan Kanaal Noord in Apeldoorn wordt ontwikkeld en gerealiseerd door een bouwcombinatie, bestaande uit Trebbe Bouw en Klok Groep. De appartementen zijn bestemd voor ouderen met een intensieve zorgvraag. Syntrus Achmea verhuurt de woningen namens een van zijn klanten, een Nederlands pensioenfonds, aan zorgorganisatie KleinGeluk, die gespecialiseerd is in ouderenzorg. Donderdag werd het hoogste punt in de bouw gevierd, waarbij ook het ontwerpcertificaat ‘Passief Bouwen’ is uitgereikt. De oplevering staat gepland in december van dit jaar.

De uitmuntende isolatie zorgt ervoor dat er nauwelijks energie nodig is voor verwarming, terwijl zonnepanelen het grootste deel van benodigde stroom opwekken. Nicole Maarsen, directeur Vastgoed bij Syntrus Achmea: “Zeer energiezuinige woningen realiseren zonder dure installaties is een volgende stap in het verkleinen van de CO2-uitstoot in de gebouwde omgeving.”
Volgens Hein Stooker, directeur bij Trebbe worden de principes van Passief Bouwen op dit moment in Nederland niet in een gebouw met deze omvang toegepast. "En hiermee voldoet het aan de doelstellingen die zijn vastgelegd in het Klimaatakkoord.”

In het nieuwe complex heeft elke cliënt van KleinGeluk een eigen appartement. Ook zijn er diverse plekken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, waaronder een buurtkamer en een binnentuin.

Syntrus Achmea wordt in dit project geadviseerd door Traject. KleinGeluk is bijgestaan door adviseur Fame.