Syntrus Achmea RE&F belegt € 2 mrd in nieuwe woninghypotheken

Syntrus Achmea Real Estate & Finance belegt in 2018 ruim € 2 mrd in nieuwe woninghypotheken.

In de eerste maanden van dit jaar is de totale hypotheekportefeuille van alle labels door de grens van € 10 mrd. De groei stoelt op nieuwe mandaten van bestaande opdrachtgevers en de komst van zeven nieuwe klanten.

“De belangstelling van Nederlandse institutionele beleggers voor woninghypotheken blijft groot”, zegt directievoorzitter George Dröge van Syntrus Achmea RE&F. “Daarnaast zien we ook de interesse van buitenlandse beleggers toenemen. Deze partijen betreden de markt bij voorkeur met een groot mandaat, al dan niet via een separate account."

Syntrus Achmea RE&F belegt vermogen van institutionele beleggers via verschillende labels in woninghypotheken. Onder meer via het PVF Particuliere Hypothekenfonds, dat vorig jaar vijf pensioenfondsen en begin dit jaar twee verzekeraars verwelkomde als nieuwe klant (totaal: 52 klanten). Dit fonds bestaat twintig jaar en zal in 2018 groeien naar een omvang van € 7,5 mrd Alle hypotheken worden via het intermediair aan de consument verstrekt. De verdere dienstverlening verzorgt Syntrus Achmea RE&F in eigen huis.

Laatste nieuws

Evenementen