Studentencomplex Clusius in Leiden opgeleverd

Het door Vorm ontwikkelde nieuwbouw studentencomplex Clusius B in Leiden is opgeleverd. Alle woningen zijn verhuurd. De appartementsrechten worden verkocht aan particuliere beleggers.

Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement verzorgt de verhuur en was betrokken bij de oplevering van de 178 studentenappartementen aan het Dankmeijerpad in het Leiden Bio Science Park. Het complex bestaat uit 28 studio’s en 150 kamers in gedeelde units verhuurd. De studio’s zijn zelfstandige woningen met eigen badkamer, toilet en keuken. Deze hebben een oppervlakte van circa 30 m². Een unit bestaat uit 5 studentenkamers met een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en balkon. De kamers hebben een oppervlakte van ongeveer 12 m² en hebben een eigen badkamer en toilet.

De huurprijs voor een studio is € 547,36 per maand (exclusief servicekosten á € 129). De huurprijs voor een kamer is € 271,07 per maand (exclusief servicekosten á € 106). De servicekosten zijn inclusief een voorschot voor water, elektra en verwarming.

Beleggingsproduct
De studentenwoningen in Clusius worden aangeboden als een beleggingsproduct. Het project is geïnitieerd door Vorm Ontwikkeling. Beleggers kunnen daarmee direct in vastgoed investeren, zonder de zorgen van beheer en verhuur. De Vereniging van Verhuurders (beheerd door Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement) neemt het gehele beheer voor de belegger uit handen. Het beleggingsconcept biedt volgens de vastgoedmanager een aantrekkelijk rendement voor de beleggers.

Drie woontorens
In totaal bestaat het project Clusius in Leiden uit drie woontorens. Het project omvat ook nog 90 koopwoningen en een woontoren met 76 appartementen, die door Pensioenfonds PME zijn afgenomen en door Syntrus Achmea RE&F worden gemanaged.

1000 studentenkamers
Het afgelopen jaar heeft Van ’t Hof Rijnland circa 1000 studentenkamers in Den Haag, Groningen en Leiden opgeleverd en in beheer genomen. De woningen worden door zowel Nederlandse als internationale studenten bewoond. De woningen worden gestoffeerd en deels gemeubileerd te huur aangeboden. In Den Haag is het ook mogelijk de studentenkamers op basis ’’ short-stay’’ te huren.