Stern Groep verkoopt drie panden aan Aviva Investors

Het beursgenoteerde automotiveconcern Stern Groep verkoopt drie van haar autoshowrooms aan Aviva Investors.

Het bedrijf huurt deze terug voor periodes van 15 jaar en 20 jaar. Aviva Investors koopt deze drie gebouwen voor hun Continental European Long Lease Strategy Fund. Met deze transactie realiseert Stern Groep een opbrengst van € 16,4 mln.

Aviva Investors is de wereldwijde asset management tak van Aviva PLC met ruim € 437 mrd aan assets under management. Hiervan is ongeveer € 44 mrd belegd in vastgoed.

De drie panden staan op twee locaties, Almere en Purmerend. Het pand in Almere is een showroom van Volvo en werd in juni 2017 gekocht door Stern. Na de verkoop aan Aviva wordt het pand van 3300 m² terug gehuurd voor een periode van 15 jaar.

De locatie in Purmerend bestaat uit twee onlangs opgeleverde showrooms van 7400 m² voor de merken Audi, Volkswagen, Seat en Skoda. De panden worden terug gehuurd voor een periode van 20 jaar.

De drie panden worden gehuurd op basis van een triple-net huurovereenkomst. De verkoper Stern Groep werd in deze transactie begeleid door Colliers International en Van Doorne. De koper Aviva Investors werd geadviseerd door CMS Derks Star Busmann.