Start verkoop woningproject Buitenvoorde in Leidschendam-Voorburg

Op zondag 18 november start projectontwikkelaar Blauwhoed de verkoop van tien luxe villa’s van elk meer dan een miljoen.

In totaal is er plek voor zo’n 200 nieuwe woningen. De ontwikkeling van plan Buitenvoorde zet de toon voor de ontwikkeling van de andere locaties in Vlietvoorde, onderdeel van de Duivenvoordecorridor. 

De gemeente Leidschendam-Voorburg vervangt de voorheen aanwezige glastuinbouw door een groene, open, inrichting met op bepaalde locaties passende woningbouw.

Elke woning in Buitenvoorde is gelegen op een ruime privékavel. Het overige gebied wordt gezamenlijk eigendom van de tien woningeigenaren.

De villa’s zijn in co-creatie ontwikkeld. Geïnteresseerden hebben tijdens een aantal bijeenkomsten verschillende indelingen van de plattegronden besproken. Dit heeft geleid tot vier verschillende woningtypen, waaruit geïnteresseerden vrij kunnen kiezen, per kavel, variërend in prijs van € 1,195 tot € 1,325 mln.

De woningen worden opgeleverd als duurzame en energieneutrale ‘Nul-op-de-meter-woningen’, dankzij het gebruik van zonnepanelen en een individuele warmtepomp.

Het ontwerp is van Zilt Architecten. Blauwhoed heeft gekozen voor Antea Group en Niersman als bouwpartners. Antea Group legt straks het landschap en de groenvoorzieningen aan. Niersman gaat de woningen bouwen.