Start bouw voor nieuwbouwcomplex The Family in Delft

Vlak bij station Delft komt een woongebouw met 94 middenhuurappartementen.

Donderdag is de eerste paal de grond in gegaan voor het project van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. De woningen komen in belegging bij BPD Woningfonds, opgericht samen met Rabobank.

Het door ANA Architecten ontworpen woongebouw is een community building met betaalbare woningen voor diverse huishoudens: eenoudergezinnen, het jonge gezin, het parttime-gezin en samengestelde gezinnen.

De 94 duurzame appartementen van 50 tot 120 vierkante meter zijn slim ontworpen; er wordt optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Bewoners ontmoeten elkaar straks in de vele collectieve ruimtes: het leefdek, de daktuinen, de brede speelgalerij, de gezamenlijke huiskamer, werkplaats en bakfietsstalling. De twee collectieve daktuinen met terrassen op de eerste en vijfde verdieping, stimuleren ontmoeting en zorgen voor meer ruimte in de woningen.

The Family is een duurzaam project op diverse thema's: energiegebruik, natuurinclusiviteit, klimaatbestendigheid, circulariteit en mobiliteit. Regenwater wordt vastgehouden op de daken en opgevangen in een buffervat zodat het bij droogte gebruikt kan worden voor de daktuinen. De woningen worden voorzien van een bodemwarmtepomp en op het dak van de toren worden zonnepanelen geplaatst.  Het materiaalgebruik van The Family wordt vastgelegd in een materialenpaspoort voor hergebruik van de grondstoffen. In The Family komt ook een mobiliteitshub voor e-bikes (fietsen en bakfietsen) en elektrische scooters. Vlak naast het gebouw worden deelauto's geplaatst.

The Family is onderdeel van Nieuw Delft en wordt gerealiseerd aan de Röntgenweg, tussen gebouw X-Ray en het spoor. De woningen gaan naar verwachting in het voorjaar van 2023 in de verhuur.