Start bouw van nieuwbouw in Tinnegieter in Harderwijk

Samen met ontwikkelende bouwer Trebbe ontwikkelt UWOON 78 woningen en appartementen aan de Marijke- en Margrietlaan in Harderwijk, waarvan de bouw is begonnen.

In opdracht van UWOON wordt de wijk Tinnegieter opnieuw ingedeeld en komt er meer diversiteit in het aanbod. De herstructurering omvat zowel renovatie als nieuwbouw. De renovatie van de vijf woningen startte in de herfst van vorig jaar en werd twee maanden later afgerond. 60 bestaande huurwoningen maken plaats voor 78 energiezuinige huur- en koopwoningen, naar een ontwerp van Cees de Bruin Architecten uit Zwolle. Centraal wordt een park aangelegd waar buurtbewoners samen kunnen komen en kinderen kunnen spelen.

De woningen en appartementen worden comfortabel en energiezuinig, door onder andere pv-panelen en hoogwaardige isolatie. Voor de verwarming en het warmtapwater worden de woningen voorzien van een warmtepomp. Daarnaast heeft UWOON samen met gemeente Harderwijk gekeken hoe het openbaar gebied klimaatadaptief in te richten. Een onderdeel hiervan is om bij de woningen het hemelwater direct in de grond te laten infiltreren.

Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd. Eind 2023 hoopt UWOON alle 62 woningen en het openbare gebied gereed te hebben zodat de nieuwe bewoners van de wijk hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning. In het plan worden in totaal 18 koopwoningen gerealiseerd.