Start bouw herenhuizen in Gouda

In de nieuwe woonwijk Westergouwe in Gouda start de bouw van de groenste nieuwbouwwijk van de Randstad: Aan de Nieuwe Stadskade en Aan de Jachtvijver.

Wethouder Rogier Tetteroo van Gemeente Gouda gaf op 13 september het officiële startsein voor de bouw van fase 1 van het woonproject. TBI-onderneming ERA Contour, Heijmans Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed ontwikkelen op deze plek 66 herenhuizen en 12 twee-onder-één-kap-woningen, ontworpen door Bureau 070.

Historisch aanzicht in modern jasje
Witte, zwarte en bruine gevels, grote raampartijen en een algehele klassieke uitstraling met vrij uitzicht over de Westergouweplas. De 66 herenhuizen Aan de Nieuwe Stadskade en de 12 twee-onder-één-kap-woningen Aan de Jachtvijver vormen een historisch aanzicht in een modern jasje. De architectuur van de herenhuizen is geïnspireerd op de panden in de historische binnenstad van Gouda. Daarbij heeft iedere woning een eigen karakter dankzij de verschillende kleuren en soorten gevels. De binnenkant van de woning varieert ook: kopers bepalen zelf hun woonindeling, trap- en keukenlocatie.

Ruim wonen aan het water
De woningen Aan de Nieuwe Stadskade zijn met een woonoppervlakte van 1350150183 m² ruim opgezet. Alle woningen beschikken over drie woonlagen, maar zijn uit te breiden met een vierde woonlaag. De verkoopprijzen van de herenhuizen variëren van € 357.000 tot  515.000 v.o.n. Er zijn nog woningen te koop.

Westergouwe groeit verder
De komende jaren groeit Westergouwe uit tot een compleet nieuwe woonwijk met zo’n 4000 woningen, eigen stadse voorzieningen en ruimte om te recreëren en te spelen. Inmiddels heeft de wijk al een gezondheidscentrum, basisschool, kinderopvangcentrum en dierenkliniek. In november opent Albert Heijn zijn deuren.

De bouwbedrijven verwachten de eerste woningen van Aan de Nieuwe Stadskade en Aan de Jachtvijver in het najaar van 2019 op te leveren. Daarnaast start op 19 september ook de verkoop van de woningen in Westergouwe II.