Start bouw eerste woningen Sphinxkwartier

Na de bouwvak wordt gestart met de bouw van 150 nieuwbouw woningen in het Sphinxkwartier in het centrum van Maastricht.

De ontwikkeling is een samenwerking van RO groep en 3W Real Estate uit Maastricht. Op het terrein, waar sinds 1834 aardewerkfabriek Sphinx was gevestigd, wordt onder de naam Wonen in het Sphinxkwartier een woonproject gerealiseerd.

Centraal tussen de Maastrichtse binnenstad en het nieuwe Frontenpark ontstaat een nieuw woongebied. Het nieuwe woongebied bestaat uit een mix van appartementen en grondgebonden woningen, zowel in de huursector als vrije verkoop. De verkoop van deze woningen start later dit jaar.

Met de bouw van deze woningen wordt een volgende nieuwe impuls gegeven aan het Sphinxkwartier. Na de renovatie van het iconische Eiffelgebouw, de komst van The Student Hotel, de Pathé bioscoop, het filmhuis Lumière en de uitbreiding van poppodium De Muziekgieterij is dit een volgende stap in de ontwikkeling van dit nieuwe stadsdeel.

Het palet aan woningen dat wordt gerealiseerd is divers. Het gaat om een aantal appartementen, exclusieve penthouses en grondgebonden woningen met eigen tuin. De bewoners kunnen gebruik maken van een gezamenlijke ondergrondse parkeergarage.