Start bouw duizend woningen op campus Yours Leiden

Op de campus Yours Leiden is de bouw gestart van 664 zelfstandige en gasloze studentenwoningen en 423 Young Professional woningen.

Vorm Ontwikkeling en Ballast Nedam Development zijn naast de ontwikkeling ook verantwoordelijk voor de realisatie van de studentenwoningen en Young Professional woningen voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Oplevering van de laatste appartementen staat gepland voor december 2020.

De appartementen zijn verdeeld over drie blokken. De gasloze woningen voorzien in de behoefte aan betaalbare en comfortabele huisvesting voor studenten en starters in de kennisstad Leiden.

Het Delftse bureau Mecanoo heeft de appartementen ontworpen. De woonruimtes van de studenten zijn gemiddeld 28 m² en van de Young Proffessionals circa 50 m² en hebben een eigen keuken en badkamer.

Voor de verwarming en energieopwekking wordt gebruikgemaakt van een combinatie van een luchtgedreven warmtepompboiler, een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem en zonnepanelen. Van de traditionele gasaansluiting was eerder al afscheid genomen en is hier ook niet nodig.

Laatste nieuws

Evenementen