Spaanse Tinsa Group neemt Troostwijk Taxaties over

Het Spaanse taxatiebureau Tinsa Group heeft de taxatie-, expertise- en real estate activiteiten van Troostwijk Groep overgenomen.

De Nederlandse vennootschappen van Troostwijk Groep blijven ongewijzigd onder de huidige merknamen actief in de markt. Voor Troostwijk betekent het naast een bredere basis voor groei in de thuismarkt, een versterking van zijn internationale mogelijkheden.
Tinsa zet hiermee een volgende stap in de uitbouw van zijn internationale taxatienetwerk. De combinatie van Tinsa bedrijven in Europa en Latijns Amerika heeft een omzet van € 120 mln.

Ad Westerhof treedt terug
Het huidige management van Troostwijk Groep blijft intact, waarbij Wiebe Westerhof als CEO aanblijft. Ad Westerhof treedt terug als CEO, maar zal nog geruime tijd de ontwikkelingen van Troostwijk Groep blijven ondersteunen.
Wiebe Westerhof: “ Wij zijn verheugd met deze nieuwe fase die voor het bedrijf aanbreekt. Al enige tijd waren wij geïnteresseerd in een goede strategische partner die onze groei kan ondersteunen en tegelijkertijd de waarde van het huidige Troostwijk erkent. Aan Tinsa voegen wij een rijke historie met veel kennis en kunde toe."

"Samen met hen zullen wij ook internationaal op zoek gaan naar verdere uitbreiding. Daarnaast zien wij in de Nederlandse markt kansen die in het verlengde van onze huidige dienstverlening liggen. Tinsa is net als Troostwijk een onafhankelijke dienstverlener, heeft een sterke track record opgebouwd en is krachtig op IT gebied. Het is een enorme uitdaging om nu de krachten te bundelen en invulling te geven aan de gezamenlijke ambities.”

160 medewerkers
Troostwijk Groep werd 87 jaar geleden opgericht en biedt diensten op het gebied van waarderingen, schaderegelingen en vastgoedadvies. Troostwijk Taxaties richt zich op zowel verzekeringstaxaties als bedrijfseconomische taxaties en Troostwijk Expertises is als contra-expert actief in de Nederlandse markt. Met Troostwijk Real Estate vervult Troostwijk de rol van onafhankelijke vastgoedadviseur. Apresa houdt zich bezig met taxaties van kunst, antiek en kostbaarheden. Troostwijk Groep telt ruim 160 medewerkers en heeft in Nederland vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Groningen.

Actief in 25 landen
Tinsa is één van de grootste taxatiebureaus wereldwijd en claimt marktleider te zijn in Spanje en Latijns Amerika op het gebied van taxaties en real estate advies. De taxaties worden voor diverse bedrijfseconomische doeleinden uitgevoerd, waaronder financieringstaxaties. Italso verzorgt “benchmark” taxaties, energy consulting (waaronder energie certificaten) en support bij technische due diligence. De real estate activiteiten worden aangevuld door Taxo, gespecialiseerd in taxaties van roerende zaken en kunst, antiek en kostbaarheden.

Tinsa is sinds 2011 RICS gecertificeerd. In december 2016 werd Tinsa de enige Spaanse onderneming die lid is van de European AVM Alliance, een groep van Europese bedrijven die geautomatiseerde taxatieprocessen ondersteunt onder de hoogste kwaliteit- en betrouwbaarheidstandaarden. De internationale expansie van Tinsa is gestart in 1999. Het bedrijf is werkzaam in meer dan 25 landen. Tinsa heeft vestigingen in Spanje, Portugal, Argentinië, Chili, Colombia, Ecuador, Nederland, Mexico en
Peru.

Laatste nieuws

Evenementen