Somerset slaat eerste paal distributiecentrum Bakker Barendrecht

Groente- en fruitbedrijf Bakker Barendrecht slaat vandaag de eerste paal van zijn nieuwe distributiecentrum op Dutch Fresh Port in Ridderkerk.

Het distributiecentrum van ruim 30.000 m² wordt medio 2020 opgeleverd. De uitbreiding van de bestaande capaciteit past bij de huidige en toekomstige groei van één van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland. De nieuwe locatie zal met name gebruikt worden voor vernieuwing in distributie en verpakken.

Maarten van Hamburg, general manager van Bakker Barendrecht: ‘Met de nieuwe locatie kunnen we onze strategische partners Albert Heijn en Koninklijke Vezet nu en in de toekomst blijven voorzien van de beste kwaliteit groente en fruit. Het stelt ons in staat om onze warehousing en verpakkingsprocessen verder te verbeteren met de nieuwste logistieke technieken. En we bieden onze medewerkers een gezond en plezierig werkklimaat.’

Bakker Barendrecht, onderdeel van Greenyard, werkt al bijna 60 jaar samen met Albert Heijn in een strategisch partnerschap. Samen met een hecht en duurzaam vast telersnetwerk. De supermarktketen biedt een breed assortiment aan verse groente en fruit en makkelijke verspakketten en opent drie Echt Vers-winkels per week.

Het distributiecentrum wordt Breeam Excellent opgeleverd. Dat betekent dat er maatregelen zijn genomen om energie- en waterverbruik sterk te reduceren, uitstoot van CO2 te verminderen en er wordt gewerkt met bouwmaterialen die bijdragen aan een toename van hergebruik van sloopmateriaal. Het hele gebouw wordt bovendien voorzien van zonnepanelen.

De locatie wordt ontwikkeld door Somerset Capital Partners en gebouwd door bouwbedrijf Vrolijk. Het distributiecentrum wordt gebouwd op Nieuw Reijerwaard. Nieuw Reijerwaard is onderdeel van Dutch Fresh Port, het grootste gespecialiseerde agro- en foodcluster in Nederland. Drie bedrijventerreinen in Barendrecht en Ridderkerk hebben daar hun krachten gebundeld.