Schroders en Orion pakken aandeel in ‘rustige’ beleggingsweek

In een ‘rustige’ novemberweek op de beleggingsmarkt zetten Schroders Capital en Orion Hospitality de toon met een bijzondere aandelentransactie, waarmee zij voor 50% eigenaar worden van Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Het vijfsterrenhotel is gevestigd in gebouwen met een rijke historie, die is terug te leiden naar de 14e eeuw. Destijds waren in de monumentale gebouwen twee van de belangrijkste vrouwenkloosters van de stad Amsterdam gevestigd.

In de Houthavens neemt chocolademaker Tony’s Chocolonely zijn intrek in het aan de buitenkant volledig uit hout opgetrokken kantoorgebouw aan de Danzigerkade 23. Het kantoor, dat in 2007 door Emma Architecten is ontworpen, werd in 2009 opgeleverd en identificeert zich door zijn ontwerp sterk met het product waar het gebied ‘de Houthavens’ zijn naam aan te danken heeft. Tony’s Chocolonely huurt 2300 m² en 23 parkeerplaatsen in het gebouw.

Op de verhuurmarkt voor distributiecentra deed het bedrijf Pentrade afgelopen week een duit in het zakje. Zij sloten een huurovereenkomst met Prologis voor 10.500 m² in Prologis Park Botlek DC1 in Rotterdam. Het bedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in het leveren van belastingvrije diensten, zal het gehuurde gaan gebruiken als het centrale distributiecentrum en als hoofdkantoor.

In de PropertyNL datasheet van week 46 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.