Samenwerking STP en Hoogheemraadschap voor duurzaam waterbeheer

Schiphol Trade Park en Hoogheemraadschap van Rijnland werken samen aan duurzaam waterbeheer om het duurzaamste bedrijventerrein van Europa te realiseren.

Schiphol Trade Park (STP), een ontwikkeling van SADC, Schiphol Real Estate en de gemeente Haarlemmermeer,  is een 350 hectare groot terrein naast station Hoofddorp.  Er zijn grote ambities op het gebied van innovatie en circulaire gebiedsontwikkeling. Bij de inrichting wordt onder meer nagedacht over een duurzame omgang met water.

Voor het watervraagstuk heeft  STP samenwerking gezocht met het Hoogheemraadschap van Rijnland.   Een voorbeeld van duurzaam waterbeheer is het afvoeren van regenwater naar het oppervlaktewater.  Een andere maatregel is de aanleg van een watersysteem waarin het waterpeil lager of hoger kan worden gezet, afhankelijk van de weersomstandigheden.  Om STP meer klimaatbestendig te maken, komt er een piekberging om het water tijdens hoosbuien op te vangen.  Daarnaast wordt gewerkt aan duurzame methodes om lokaal afvalwater te zuiveren.

STP benadrukt dat een toekomstbestendige omgeving  alleen te bereiken is als de héle keten meedoet. SADC stelt daarom hoge eisen aan partijen die geïnteresseerd zijn in vestiging. Ook van hen worden duurzame ambities verwacht.

img
Redacteur
Profiel