SPV vergroot belang in zorgvastgoedfonds Syntrus Achmea

Het Pensioenfonds voor Verloskundigen (SPV) vergroot zijn belang in het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) van Syntrus Achmea.

Het pensioenfonds stapte een halfjaar geleden in het zorgvastgoedfonds. ‘Door de goede vooruitzichten van de zorgvastgoedmarkt zien we zorgvastgoed als een goede mogelijkheid om financieel rendement te behalen tegen een beperkt risico en tegelijkertijd een maatschappelijke meerwaarde te realiseren’, zegt SVP-voorzitter Marlies Bartels. ‘Vandaar dat ons pensioenfonds er graag in belegt. Gelet op de ervaringen met het ADHCPF hebben wij alle vertrouwen in de meerwaarde van dit vergrote mandaat.’ SPV heeft een belegd vermogen van ruim € 360 mln en verzorgt de pensioenen voor 4000 deelnemers.

Eerder dit jaar ontving het ADHCPF al een mandaat van € 62 mln van Achmea. De portefeuille omvatte ultimo het derde kwartaal € 472 mln (inclusief pijplijn). Het fonds is vorig jaar in de GRESB-benchmark uitgeroepen tot het duurzaamste zorgvastgoedfonds ter wereld. Het wil de komende jaren groeien naar een omvang van ten minste € 800 mln.