Russen mogen niet naar de Mipim

Sancties door de Franse regering verbieden de komst van Russische standhouders en bezoekers aan de Mipim, die over tien dagen in Cannes begint.

De organisatie van de Mipim, RX (Reed Expositions), zegt in een verklaring dat het de sancties van de Franse regering volgt en er dus geen Russisch paviljoen in Cannes zal zijn. Alle Russische standhouders zijn geschrapt van de lijst. Het gaat om ongeveer tien tot vijftien deelnemers.

RX veroordeelt de Russische invasie in de Oekraïne en zegt dat het 'solidair is met het Oekraïense volk, met name met onze medewerkers wereldwijd die familie en vrienden hebben in Oekraïne'. Appartementenverhuurder Vonder heeft voor vluchtelingen uit Oekraïne appartementen gratis beschikbaar gesteld in steden als Warschau, Berlijn, München en Londen, heeft PropertyEU gemeld.

Tomer Bercoviz, CEO and Cen medeoprichter van Vonder, gaf de volgende toelichting: ‘Het confict in Oekraïne is de oorzaak van een humanitaire crisis in Europa. Bedrijven, regeringen en individuen hebben de verantwoordelijkheid om alles te doen wat ze maar kunnen om de inwoners van Oekraïne te helpen.’ Bercoviz hoopt een inspiratie te zijn voor anderen om hetzelfde te doen.