Roger Lips veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf

De rechtbank Overijssel heeft vastgoedondernemer Roger Lips (57) veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden.

Lips heeft zich als gefailleerde in zijn privé-faillissement en als bestuurder van een gefailleerde vennootschap jarenlang en meerdere malen schuldig gemaakt aan schending van de inlichtingen- en verschijningsplicht.

Verschillende curatoren hebben hem vele malen opgeroepen om persoonlijk te verschijnen om (nadere) inlichtingen te verstrekken. Lips heeft – nadat hem bekend was geworden dat de schorsing van de faillissementsgijzeling werd opgeheven wegens het niet voldoen aan de voorwaarden – bewust Nederland verlaten teneinde zich aan een nieuwe faillissementsgijzeling te onttrekken en woont sinds 2014 met zijn gezin in Dubai.

Indertijd gingen 143 aan hem gelieerde bedrijven failliet, waarin banken in totaal € 750 mln hadden geïnvesteerd. Zijn vrouw, bestuurder van zeker een van de bedrijven van haar man, kreeg twee maanden cel opgelegd. Tegen het tweetal was zestien maanden cel geëist.

Lips wordt ook nog strafrechtelijk vervolgd vanwege fraude. Volgens het Openbaar Ministerie zijn tientallen miljoenen euro’s uit de boedel verdwenen.

 

img
Redacteur
Profiel

Laatste nieuws

Evenementen